Na zvaničnom Google blogu objavljena je vest da od 21. jula možete da koristite Drive i kroz Microsoft Office za Windows. Potrebno je preuzeti plug-in, koji se potom instalira i integriše kao dodatno polje za otvaranje i čuvanje dokumenata u Office aplikaciji. Ovaj plug-in zahtjeva Office 2007 ili noviji.

Instalacija je veoma kratka i pri prvom pokretanju Office paketa potrebno je upisati podatke za sinhronizaciju sa vašim Google Drive-om. Ovaj plug-in omogućava otvaranje i čuvanje iz Office-a u Drive, i obrnuto, kao i dijeljenje fajlova sa prijateljima.
Neki fajlovi otvaraju se u Microsoft Office aplikaciji, dok se ostali otvaraju kroz veb interfejs Google Drive-a i potrebno je svaki put unijeti mejl i lozinku kako bi se koristili, što je procedura dodata zbog zaštite podataka i privatnosti korisnika.

Ovo je odlična vijest za sve korisnike koji će sad još lakše moći da koriste svoje fajlove ma gdje se nalazili i ma koju aplikaciju za njih koristili. Pogledajte Google blog za više detalja.
Izvor: mondo.me