U poslednje vrijeme smo i u našim knjižarama mogli smo da primjetimo bojanke za odrasle osobe – fenomen koji je kupio mnoge (a i koji su mnogi kupili).

Kako su već postojeće bojanke izuzetno popularne, svjetske kompanije se trude da iskoriste bilo šta što bi ih bar malo izdvojilo iz mora ovakvih knjiga/blokova. Larousse je počeo da izbacuje bojanke za odrasle vrlo često, pri kojoj svaka ima svoju temu; dosta izdavačkih kuća izbacuje ”antistres” bojanke, ali sada je red i na BBC. Da, taj BBC, koji je najavio prvu bojanku o Šerloku Holmsu (baziranog na izuzetno popularnoj seriji Šerlok u kojoj glavnu ulogu tumači glavna zvezda današnjice). Ono što ova bojanka pruža, ipak, nisu samo crno-bele stranice.

Pretpostavljam da bi svako od nas volioeo da riješi bar neku misteriju sa Benediktom (ili Šerlokom), a nova bojanka koja nosi naziv Sherlock: The Mind Pallace: The Official Colouring Book nam nudi upravo to – da bojicama oživimo svakog lika iz BBC-jeve serije i dosta scena iz iste (čak i scenu u kojoj Šerlok i Majkroft635763784491290000 igraju igru Operacije zajedno).

Ono što ova bojanka nudi a što druge ne (sem samog Šerloka, naravno), je to što ona nudi i skrivene tragove koji mogu biti otkriveni samo nakon što cijela stranica prestane da bude crna i bijela. Prve stranice će nam pomoći da pronađemo tajne predmete koji mogu biti obični predmeti – od obične lovačke kape do bumeranga; dok ćemo za sve kasnije dobro sakrivene predmete i misterije morati sami da se potrudimo.

Bojanku je izdao , a u prodaji je od 22. decembra 2015.  godine, otprilike u isto vrijeme kada je puštena nova epizoda (Božićni specijal) ove izuzetno popularne (i genijalne serije). Bojanka može da se poruči i onlajn (preko sajtova kao što je Amazon) za cenu od oko $10.