Idejni tvorac sve popularnijeg posta na facebook-u ima odličnu ideju kako da pokrene mlade (a možda i starije) i probudi kod njih želju za knjigama, ali i za novim kontaktima i prijateljstvima.

Naime, sigurno ste već videli bujicu postova poput ovog:

Dear friends,

I need at least 6 people of any age to participate in a book exchange( no matter from which country you are))! You have to buy or give away one of your books and send it to one person and you will receive approximately 36 books in return. Let me know if you are interested by typing a comment and I will type you the details.

Dragi prijatelji,

Potrebno mi je bar 6 osoba bilo kog uzrasta zainteresovanih da učestvuju u razmeni knjiga! Sve što treba da uradite jeste da kupite ili date svoju knjigu i pošaljete je jednoj osobi. Zauzvrat, vi biste dobili u proseku 36 knjiga. Ako ste zainteresovani, javite se u komentaru, i napisaću vam detalje.;D

BOOKISH FRIENDS!

Culture, not violence!

Probajte, čitajte još više i družite se. Sa ili bez pomoći društvenih servisa kao što je Facebook pokušajte da se pronađete u svijetu književnosti. Jer knjiga je čovjekov najbolji prijatelj, zar ne?