Radio Garden


Postoji dosta servisa koji nude spisak svih mogućih internet radio stanica na jednom mjestu. Svaki servis se ističe po nečemu: dobra aplikacija, dobar dizajn, mnoštvo opcija, personalizacija… ali jedan sajt je skroz drugačiji od svih na koje ste do sada naišli.

Radio Garden je sajt koji ima sve internet radio stanice na planeti – doslovno. Dakle, ima u bazi sve internet radio stanice koje postoje na planeti i smještene su na… planeti takođe.

Ovaj servis koristi 3D model Zemlje koju nudi Cesium, satelitske slike koje nude razne kompanije, FreeGeoIP za lociranje korisnika, React kao tehnologiju za izradu servisa, i Rematch za pronalaženje stanica.

Kada se sve to spoji kako treba, jedan veoma zanimljiv sajt.

radio stanice garden 3d

Ovaj sajt nudi spisak internet radio stanica. Te sve stanice su raspoređene po 3D planeti onako kako su raspoređene i u stvarnom svijetu, tj. po gradovima.

Kada rotirate 3D planetu, krug na sredini ekrana će preći preko neke stanice i odmah ćete čuti uživo stream. Ukoliko grad ima više radio stanice, u donjem dsnom uglu ćete vidjeti spisak.

Radio stanice dodajete u omiljene prostim klikom na ikonicu srca u gornjem desnom uglu. A kada nađete neku stanicu koju biste željeli da podijelite sa nekim, samo kopirajte unikatni URL iz adresne trake .

Pored toga, postoji Android i iOS aplikacija koja vam nudi isto što i sajt. Obje su besplatne i možete ih preuzeti sa ovih linkova: AndroidiOS.

Ukoliko znate za neki internet radio koji nije na sajtu, možete poslati zahtev da se doda preko ove forme – sn.rs/e5sl1

http://radio.garden/listen/antenam/sTTl7xX5