Projekat “From Idea to Europe”


Projekat “From Idea to Europe” će okupiti 20 mladih ljudi iz 10 zemalja – Crna Gora, Slovenija, Poljska, Grčka, Srbija, belgija, Albanija, Bugarska, Italija i Njemačka.

Cilj projekta je jačanje kapaciteta mladih u oblasti preduzetništva, te će se kroz projekat mladi osposobiti za realizaciju preduzetničkih ideja. Projekat obuhvata tri treninga koji će biti održani u različitim zemljama – Srbija, Grčka i Belgija. Proces učenja, razvijanja i realizacija preduzetničkih ideja učesnika će biti podržan od strane mentora, a sve će to biti zabilježeno i objedinjeno u dokumentarcu koji će biti objavljen po završetku projekta.
Da biste bili kvalifikovani za učešće u projektu, potrebno je da imate najmanje 18 godina, da imate biznis ideju i da govorite engleski jezik.
Ukoliko želite da se prijavite, ispunite aplikacionu formu, koju možete preuzeti ovdje. Osim popunjenog aplikacionog formulara, pošaljite i svaki dokoment koji smatrate da je relevantan za prijavu – biografija, pismo preporuke itd. Prijave se šalju na idea2europe@gmail.com. Naslov (subject) mejla treba da izgleda ovako: Montenegro_Application for the FITE project_VašeImeiPrezime. Rok za prijavu je otvoren do 1. aprila 2016. godine u 23:59h.
Kandidati koji prođu u drugi krug biće pozvani na intervju.