Poziv na radionicu „Metoda forum teatra- korišćenje drame u edukaciji“


Ispred NVO Omladinski kulturni centar Herceg Novi, pozivamo sve zainteresovane da uzmu učešće na projektu Omladinski forum teatar- alat za rekonstrukciju procesa pomirenja” koji uz podršku opštinskog Sekretarijata za kulturu i obrazovanje sprovodimo od decembra 2018.

Ovim putem Vas molimo sve zainteresovane da se prijave na dvodnevnu radionicu „Metoda forum teatra- korišćenje drame u edukaciji“ (16. i 17. februar 2019.) . Preporuka je da se prijave osobe koje rade sa djecom i mladima, bilo da su angažovane kroz osnovno i srednje obrazovanje ili kroz rad nevladinih organizacija. Bitno je da su to osobe koje su motivisane za rad na vanškolskim aktivnostima i putem metoda neformalnog obrazovanja.

Radionice oba dana počinju u 9h, a biće održane u prostoru Doma omladine (Marka Cara 8, Stari grad)

Projekat “Omladinski forum teatar- alat za rekonstrukciju procesa pomirenja” ima za ciljeve unapređivanje interkulturnog dijaloga i umrežavanja mladih kroz učešće u procesu osmišljavanja i izvođenja  forum teatra i promocije na društvenim mrežama i omladinskom portalu; praktikovanje i širenje znanja o inovativnom metodu od strane nastavnika – učesnika radionica kako bi se smanjilo nivo govora mržnje i obezbijedilo multipliciranje rezultata projekta. Projekat je podržan od strane Evropske unije kroz program ”Divided Past – Joint Future” koji sprovode 18 partnerskih organizacija (koje dolaze iz 7 država u programu IPA, kao i iz Slovenije, Hrvatske, Austrije i Holandije), dok je vodeća organizacija Omladinski komunikativni centar Banja Luka.

S obzirom da je projekat “Omladinski forum teatar- alat za rekonstrukciju procesa pomirenja” u povezan sa strategijama i akcionim planovima iz sfere obrazovanja i vaspitanja, dobijena je saglasnost Ministarstva prosvjete za sprovođenje projektnih aktivnosti u osnovnim i srednjoj školi u Herceg Novom.

 

Voditeljka radionica učestvovala je, do sada, u osmišljavanju 7 forum teatar predstava koje su tematizovale govor mržnje, diskriminaciju djece i mladih iz RE populacije, ugrožavanje rodnih prava, kao i vršnjačko nasilje. Predstave su doživele svoje izvođenje na fakultetima, osnovnim školama, Američkom uglu, Dodest sceni KIC Budo Tomović, raznim festivalima (Kotorski festival pozorišta za djecu).

 

Učešće na radionici možete potvrditi na e- mail: okcentar.hn@gmail.com ili putem telefona, na 069/319 899