Omladinski kulturni centar Herceg Novi u saradnji sa Orka komunom organizuje prvu samostalnu izložbu pod nazivom “Kamena klepsidra”, autora Đorđa Kamenarovića na stepeništu Sima Matavulja, u četvrtak od 18h.

Mladi hercegnovski umjetnik Đorđe Kamenarović je završio Fakultet za dizajn i multimediju u Podgorici.  Tokom studija je učestvovao na brojnim konkursima i grupnim izlaganjima.

Dvadeset i jedan rad, koji će bit izloženi na stepeništu Sima Matavulja se sastoje od digitalnih ilustracija, koje su ovom prilikom štampane na slikarskom platnu. Ilustracije kroz ironiju prikazuju našu svakodnevnicu provlačeći istoriju i nasleđe kao glavni dio tema bitnih za dublju analizu. Samim uvidom u djela stičemo osjećaj sveprisutnosti tematike i dubokog humora za koji je potrebno opšte znanje umjetnosti i kulutre da bi se razumio.

Samom izložbom podstičemo aktere nezavisne kulturne scene da u saradnji sa sličnim organizacijama i pojedincima mijenjamo opštu svijest o kulturi u gradu i šire. Staro, kameno gradsko stepenište je odabrano za mjesto izlaganja kako bi se dalo na značaju javnim, neiskorišćenim prostorima koji mogu da budu iskorišćeni za najrazličitije forme umjetničkog izražavanja.

Izložba će biti postavljeni od četvrtka, 06.juna do subote, 08.juna 2019.godine u periodu od 18 -20 časova. Zvanično otvaranje sa projekcijom kratkog filma „Bonjour Biqui, Bonjour“ u četvrtak u 20:30 časova, informišu iz OKC Herceg Novi.