U moru vestern stripova, počevši od Bonelijevih Teksa Vilera, Kena Parkera, Magičnog vjetra i drugih, pa do Bluberija i Džonatana Heksa, po atmosferi i priči ,,Izbacivač” se najviše razlikuje. Kako i ne bi kad iza priče stoji jedan od najplodnijih strip autora, redžiser, glumac, muzičar, duhovni guru i šta sve ne, genijalni Alehandro Hodorovski.

Kome je ovo ime poznato zna da Hodorovski nikog neće ostaviti ravnodušnim. Nakon angažovanja na pisanju SF klasika ,,Inkal” i ,,Metabaroni”, vratio se westernu,  sa čime je upoznata publika koja je pratila njegov rad na filmu, kroz kultni film ,,El Topo”(Krtica).
Ukupno je izašlo devet epizoda ovog stripa, ali ja ću se osvrnuti samo na prvu, jer u njoj Hodorovski dostize vrhunac pripovjedanja i koristi sve ono po čemu je prepoznatljiv, tako da pred ovim prvim brojem ostale epizode padaju u zaborav, makar što se mog ukusa tiče. Na početku priče upoznajemo se sa jednookim kapetanom Raltonom koji predvodi odmetnike sa juga, uprkos tome što je rat završen i što je Konfederacija propala. Oni na svom putu ne prezaju ni od čega, služe se pljačkama, silovanjima, ubistvima i ostalim zločinima. Ralton je opsjednut pronalaskom diamanta ,,Kainovo oko”, upada na imanje svog starijeg brata Blejka, za koga vjeruje da zna gdje je diamant, i nakon sto mu ovaj uporno tvrdi da nije kod njega, on ubija njega i njegovu ženu, dok njihov sin Set nekim čudom preživi, i vođen posljednjim rječima svog oca odlazi u salon,,Inferno”, gdje  pronalazi izbacivača koji će mu pomoći i vremenom ga obučiti da bude izvanredan revolveraš kako bi se zajedno osvetili Raltonu. Ono što čitaocu zapada za oči jeste da je Izbacivač jednoruk. Kako priča napreduje saznajemo da je Izbacivač Raltonov i Blejkov brat, te isto tako saznajemo zanimljivu priču koja stoji iza njihove porodice, a vezana je za pohod na diamant, u kojem Ralton gubi oko, a izbacivač ruku. Zbog tog bratskog sukoba i sam naziv diamanta je simboličan (Kainovo oko).
Možda sam vam rekao previše, ali nadam se dovoljno da vas zainteresujem da pročitate strip i otkrijete kako se sve na kraju završilo.
Ukoliko ste iz Crne Gore, preporučujem vam da posjetite strip klub ,,Mister No” u Podgorici, gdje možete naći ovaj i još dosta drugih stripova.