NVO Agora iz Budve najavila je 5. po redu Festival “Novi val” koji će biti priređen 6. i 7 septembra 2019.

Program festivala biće upriličen na pozornici između crkava, u budvanskom Starom gradu. Na festivalu fokusiranom na mlade stvaraoce iz regije, gostovaće redom izvrsni indie muzičari/ke i inovativni filmski autori/ke, baš kao i na protekla četiri izdanja su u Budvi promovisana neka od vodećih imena nezavisne kulturne scene, najčešće premijerno u Crnoj Gori.

Programska koncepcija festivala “Novi val” su prvi značajniji filmovi mladih filmadžija i novi bendovi ili kantautori koji su snimili ili debitantski album, ili tek par studijskih izdanja, uz uslov da posjeduju izgrađen stil i autorski stav, odnosno stvaralačku posebnost i sviračku izvrsnost.

Tokom  predhodnih izdanja, na festivalu koji se održava svakog drugog vikenda u mjesecu septembru, gostovali su neki od najzanimljivijih i najinventivnijih muzičara odnosno filmskih autora poslednjih godina, a vrlo moguće i u godinama koje tek dolaze.

Više o samom festivalu i radu NVO Agora možete pronaći na Facebook stranici organizacije, kao i na sajtu http://www.nvoagora.me/