Tokom projekta „Platforma nezavisne kulturne scene- podsticaj saradnji vaninstitucionalnim akterima u kulturi“ održano je 6 sastanaka sa različitim akterima (pojedincima, neformalnim inicijativama, nevladinim organizacijama i sl.) sa područja Herceg Novog, Tivta, Kotora, Budve i Nikšića.

Spomenuti sastanci su sem umrežavanja, razvijanja saradnje, razmjene informacija, znanja i iskustava imali za cilj i  mapiranja scene u opštinama primorskog i centralog regiona Crne Gore.

Nažalost, sem velikog entuzijazma prisutnih aktera, generalni zaključak je da stanje scene nije najpovoljnije. Nedostatak prostora i sredstava za rad, kao i podrške javnosti, nezrelost publike za programe produkcije, uglavnom su problemi koji tište manje- više sve aktere sa kojima smo razmjenili stavove i iskustva.

Ipak, pokušali smo da se fokusiramo na ono što mi možemo da doprinesemo našim loklnim zajednicama. Zajedničkog stava, odlučili smo da podržimo stvaralaštvo onih kojima je podrška najneophodnija, a najmanje je imaju.

Tome u prilog ide i ovaj poziv mladim stvaraocima za dostavljanje ideja za organizovanje umjetničkog događaja na javnom prostoru u Herceg Novom (izložba, oslikavanje murala, izvođenje manjeg koncerta…)

Prijedloge svojih ideja, ali i sva pitanja koja imate u vezi poziva, možete nam poslati do 20. maja 2019.na e-mail organizacije okcentar.hn@gmail.com

Omladinski kulturni centar Herceg Novi podržaće najviše divje ideje mladih stvaraoca. Naša organizacija obijezbediće finansijsku (pokrivanje troškova realizacije događaja), logističku (osiguravanje tehničkih i ljudskih uslova), kao i institucionalnu podršku (osiguravanje dozvola za realizaciju događaja), a vi ste dobrodošli da zajedno sa nama krčite put za razvoj nezavisne scene u Novom.