Konferencija “Omladinski prostori- društvena uključenost mladih kroz modele javno- civilnih partnerstava u lokalnim zajednicama”  koja će biti održana  24.04.2019. sa trajanjem od 9 i 30 do 18 časova u hotelu Lazure, Meljine biće prilika za otvaranje pitanja mogućnosti uspostavljanja modela javno- civilnih partnerstava u Herceg Novom.

Kroz diskusije učesnika/ca  biće razmitreni i izazovi korišćenja prostora u opštinskom/državnom vlasništvu od strane nevladinih organizacija i građanskih inicijativa.

Sve zainteresovane za učešće, obradovaće i informacija da će na konferenciji izlagati i gosti iz Ministarstva prostora (Beograd), Mostar rock school (Mostar) i Društveni centar Rojc (Pula), koji će kroz predstavljanje svojih primjera pokazati koliko im je osiguravanje prostora pomoglo da nastave i razviju nezavisnu produkciju i kvalitetan program u svojim gradovima.

Konferenciju organizuju NVO Omladinski kulturni centar Herceg Novi u okviru višemjesečnog istoimenog projekta u kojem je glavni cilj bio istražiti mogućnosti obnove javnog prostora Doma omladine i pružiti akterima nezavisne scene iz Herceg Novog i okolnih gradova priliku za stvaranje i rad.

S tim u vezi, na samoj konferenciji biće prikazana prezentacija 3D modelovanja navedenog prostora, nastala istraživanjem potreba i preporuka potencijalnih korisnika.