U okviru Erasmus Mundus EUROWEB projekta raspisan je drugi poziv za dodjelu stipendija studentima sa prostora Zapadnog Balkana.
EUROWEB je međunarodni projekat akademske mobilnosti u kome učestvuje devet univerziteta iz Evropske unije i šest univerziteta sa prostora Zapadnog Balkana.
Cilj EUROWEB projekta je da ojača veze između Evropske unije i univerziteta na Zapadnom Balkanu, stavljanjem akcenta na obuke i usavršavanja u oblasti tehničkih nauka.
Ponuđene oblasti studiranja su: inovacije, kompjutersko i elektro inženjerstvo, finansijsko inženjerstvo i zaštita životne sredine.
Kandidati biraju željenu instituciju na osnovu akademske ponude EU partnerskih univerziteta: Маlardalen University, Sofia University St. Kliment Ohridski, Universitá degli Studi dell’ Aquilla,
UMIT-University for Health Sciences, Medical Informatics and Technology, Universitat Paderborn, University of Westminster, University Politehnica of Bucharest, Abo Academy University i
Universitat de les Illes Balears, Palma.
Stipendija pokriva troškove školarine, mjesečnu novčanu nadoknadu (1000 eura za master studije i 1500 eura za studente doktorskih studija), troškove osiguranja kao i troškove vize i puta.
Više informacija o programu i načinu prijave možete naći na:http://www.mrtc.mdh.se/euroweb/.
Rok za slanje prijave je 24. avgust 2015. godine.