Deadpool oborio sve rekorde

Deadpool oborio sve rekorde

Like
700
0
Monday, 07 March 2016
Film

Za manje od nedelju dana film Deadpool zaradio je preko 284 miliona dolara. Samo u Srbiji pogledalo ga je preko 50 000 gledalaca što čini Deadpool-a najgledanijim filmom o superherojima svih vremena, a tek je na početku svog prikazivanja.

Iako je ovaj film zabranjen u Kini, a u pojedinim zemljama nije preporučljiv za djecu ispod 17 godina, sa uloženim budžetom od samo 58 miliona dolara za produkciju, samo tokom prvog vikenda zaradio je 135 miliona u Sjevernoj Americi, a nevjerovatniih 260 miliona dolara širom svijeta.
Film Deadpool daje savršen primjer kako da sa relativno malim budžetom, kakvim filmovi o superherojima raspolažu, može da se ostvari ogromna zarada i dostigne veliki broj gledalaca. Jedan od glavnih načina je da se ispita šta publika želi, a ne da joj se samo dostavi gotov proizvod, kao i da se izađe iz standardnog okvira priče o superherojima (što u ovom slučaju predstavljaju humor, seks i nasilje).
Deadpool je započeo život kao Vejd Vilson, elitni operativac specijalnih snaga koji je potom postao plaćenik. Kada je saznao da boluje od neizlečive bolesti, odlučuje da se podvrgne tajnom eksperimentalnom programu zahvaljujući kojem stiče natprirodnu moć isceljenja, i pretvara se u svoj alter ego, Dedpula. U glavnoj ulozi Marvelovog anti-heroja, koji kreće u potragu za čovjekom koji mu je zamalo uništio život, pojavljuje se Rajan Rejnolds, a režiju filma potpisuje Tim Miler. Za Rajana kažu da ne postoji glumac koji bi bolje izneo ovu ulogu.
U filmu igra i  Stefan Kapičić i to jednog od glavnih likova – X-mena Kolosusa. Kapičić je izjavio kako mu je uloga u ovom filmu ostvarenje dječačkog sna i ,,zlatna medalja” u karijeri. Pored njih tu su i Morena Bakarin, Ed Skrein, T.Dž.Miler, Đina Karano i Briana Hildebrand.

Comments are closed.